23. november 2015: Det var vores første dag i skole, efter
praktikugen og i dag skulle vi starte op med et nyt emne, som hed "gæste
og kundebetjening". Først skulle vi alle fortælle om vores lærerige uge
ude fra vores praktiksted.
Alle havde haft en meget god oplevelse af at
være ude i et produktionskøkken. Vi havde teori hele dagen sammen med
Lene og vi snakkede om menu- planlægning til vores åbning ude på lokal
center Skelager, hvor vi skal ud den 2. dec. og lave julemiddag til
beboerne. Vi nåede frem til efter en mindre afstemning, at vi serverer
flæskesteg på meget traditionel vis.
Da der er diabetikere i
blandt, har vi valgt at supplerer vores menu med rosenkål, så de opnår
en bedre mæthedsfornemmelse, da der er en del sukker i vores menu, som
de må undlade.
Vi lavede menusammensætning ud fra forskellige
temaer og lærte meget om ikke at lave gentagelser og vigtigheden af
farvesammensætningen og smagen og den økonomiske del af det. Derudover
beregnede vi spild til vores bestillingsseddel den 2. dec., for at finde
ud af, hvor meget vi egentlig skal bestille til den præcise mængde vi
skulle bruge, da der generelt er en del spild ved alt madproduktion.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar