tirsdag den 24. november 2015

Menuteori og planlægning af menu til åbning på Skelager

23. november 2015: Det var vores første dag i skole, efter praktikugen og i dag skulle vi starte op med et nyt emne, som hed "gæste og kundebetjening". Først skulle vi alle fortælle om vores lærerige uge ude fra vores praktiksted.
Alle havde haft en meget god oplevelse af at være ude i et produktionskøkken. Vi havde teori hele dagen sammen med Lene og vi snakkede om menu- planlægning til vores åbning ude på lokal center Skelager, hvor vi skal ud den 2. dec. og lave julemiddag til beboerne. Vi nåede frem til efter en mindre afstemning, at vi serverer flæskesteg på meget traditionel vis.
Da der er diabetikere i blandt, har vi valgt at supplerer vores menu med rosenkål, så de opnår en bedre mæthedsfornemmelse, da der er en del sukker i vores menu, som de må undlade.
Vi lavede menusammensætning ud fra forskellige temaer og lærte meget om ikke at lave gentagelser og vigtigheden af farvesammensætningen og smagen og den økonomiske del af det. Derudover beregnede vi spild til vores bestillingsseddel den 2. dec., for at finde ud af, hvor meget vi egentlig skal bestille til den præcise mængde vi skulle bruge, da der generelt er en del spild ved alt madproduktion.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar