tirsdag den 10. november 2015

Naturfag - emulsion forsøg

10. november 2015: Vi havde naturfag med Klaus og havde om emulsion. Vi lavede emulsions forsøg i alle lektioner.
Det var meget sjovt at prøve og også meget lærerigt. De første forsøg gik ud på at lave mayonnaise, hvor vi lavede to mayonnaiser med kolde ingredienser og to med ingredienser der havde stuetemperatur alle ingredienserne til mayonnaiserne var fuldstændig det samme.Vi rørte en kold og en med stuetemperatur sammen med håndmixer og ligeledes gjorde vi det samme bare med en blender. Vi faldt ud af, at konsistensen var tykkere og mere fast med blenderen og at luften blev rørt ud. Med håndmixeren fik vi et bedre resultat, da den blev blødere i konsistensen af at blive rørt med håndmixer. Nogle mente at de kunne smage forskel på saltindholdet på et par stykker af mayonnaiserne.
De sidste forsøg lavede vi i reagensglas. Seks stk. i alt og i dem alle kom der vand og olie i, men udover det, blev det blandet med bl.a. æg, sennep, balsamico, citron, opvaskemiddel. Efter det var blandet, blev det rystet og skulle stå i 2 min. og derefter stod det i 5 min. og til sidst i 10 min. Vi fandt ud af, at det var sennep og æg der var bedst til at blive ved at hænge sammen i glasset. (se billeder)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar