9. november 2015: Vi havde "storkøkkenet" og var i køkkenet med Lene og skulle for første gang arbejde individuelt. Lektien til den dag, var at vi ud fra en bestillings liste som Lene havde valgt råvare til (varerne var sæsonvare), skulle vi lave kartofler, salat, sovs, suppe og rugbrødscroutoner efter eget ønske.
Dertil skulle vi stege en kotelet, og vi måtte selv bestemme hvordan vi ville servere den til sidst, bare der var indgået en stegningsproces i den. Jeg havde valgt at lave hasselbagte kartofler, champignonsovs, råkostsalat med gulerøder, hvidkål, appelsin og æble. Min suppe havde jeg valgt skulle være en rødbede suppe med en dejlig gennemtrængende smag af frisk timian. Min kotelet valgte jeg at stege bare med salt og peber, da jeg synes at champignonsovsen gav så god en smag, at det var synd at give koteleten mere/andre smage. Desværre kom jeg til at give mine kartofler for lang tid i ovnen og det ses tydligt på billederne og mine rugbrødscroutoner fik ikke helt den sprødhed de skulle have haft. Smagen var dog god på trods af den manglende sprødhed og så synes Lene at jeg havde været lidt for rundhåndet med stegetiden af min kotelet.
Det var en meget interessant og lærerig dag i køkkenet og det var sjovt til sidst, at se så forskellige resultater af samme ret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar