2. november 2015: Vi havde "storkøkkenet" og teori med Lene. Lene
fortalte om ernæringsassistentens arbejde og om den dag, hvor vi skal
ud at lave god dansk mad til 48 beboere på lokalcenter Skelager. Den dag
skal vi lave lækkert flæskesteg med brune og hvide kartofler, brun sovs
og hjemmelavet rødkål.
Det glæder jeg mig meget til. Idéen ved at vi
skal derud, er at netop det lokalcenter ligesom så mange andre
lokalcentre får den daglige mad fra et stort central køkken, hvor de
ældre i dag ikke har den daglige duft af deres måltid og det havde
Lokalcentret Skelager efterspurgt. Vi havde planlægning af
innovationsdag vi gik sammen to og to og skulle vælge en traditionel ret
og først lave den og næste gang igen, skal vi så lave den
"traditionelle" ret med de ændringer som vi har fundet på og er blevet
enige om. I vores gruppe har vi valgt at lavet hakkebøf med løg og
kartofler. Vores ændring ved denne traditionelle ret er at vi har valgt
at give kødet mere smag i form af krydderurter, hvidløg og feta og der
til laver vi rodfrugter, som erstatning for kartoflerne og så laver vi
en creme fraiche dressing med ingefær, citrus og krydderier. Idéen med
innovation, er at tænke anderledes og tænke mere ernæring rigtig mad,
frem for de mange kalorier der er i den traditionelle ret. Vi skulle
lave en kostberegning på den traditionelle og den utraditionelle ret,
for at se forskellen på energi indholdet. Vi lavede også en
varebestillings, så Lene kunne få skaffet alle tingene hjem til os. Til
sidst skulle vi finde ud af hvilken dessert vi ville lave til vores
hovedret. Det skulle dog være en trifli. Vi valgte at lave en
appelsintrifli. Den ved jeg nemlig er ret god.
De sidste to lektioner havde vi førstehjælp og lærte at ligge forbindinger og Søren gennemgik nogle flere ting fra førstehjælpsteori bogen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar