søndag den 8. november 2015

Teori - forberedelser til køkken dage

2. november 2015: Vi havde "storkøkkenet" og teori med Lene. Lene fortalte om ernæringsassistentens arbejde og om den dag, hvor vi skal ud at lave god dansk mad til 48 beboere på lokalcenter Skelager. Den dag skal vi lave lækkert flæskesteg med brune og hvide kartofler, brun sovs og hjemmelavet rødkål.
Det glæder jeg mig meget til. Idéen ved at vi skal derud, er at netop det lokalcenter ligesom så mange andre lokalcentre får den daglige mad fra et stort central køkken, hvor de ældre i dag ikke har den daglige duft af deres måltid og det havde Lokalcentret Skelager efterspurgt. Vi havde planlægning af innovationsdag vi gik sammen to og to og skulle vælge en traditionel ret og først lave den og næste gang igen, skal vi så lave den "traditionelle" ret med de ændringer som vi har fundet på og er blevet enige om. I vores gruppe har vi valgt at lavet hakkebøf med løg og kartofler. Vores ændring ved denne traditionelle ret er at vi har valgt at give kødet mere smag i form af krydderurter, hvidløg og feta og der til laver vi rodfrugter, som erstatning for kartoflerne og så laver vi en creme fraiche dressing med ingefær, citrus og krydderier. Idéen med innovation, er at tænke anderledes og tænke mere ernæring rigtig mad, frem for de mange kalorier der er i den traditionelle ret. Vi skulle lave en kostberegning på den traditionelle og den utraditionelle ret, for at se forskellen på energi indholdet. Vi lavede også en varebestillings, så Lene kunne få skaffet alle tingene hjem til os. Til sidst skulle vi finde ud af hvilken dessert vi ville lave til vores hovedret. Det skulle dog være en trifli. Vi valgte at lave en appelsintrifli. Den ved jeg nemlig er ret god.

De sidste to lektioner havde vi førstehjælp og lærte at ligge forbindinger og Søren gennemgik nogle flere ting fra førstehjælpsteori bogen.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar