4. november 2015: Vi havde "storkøkkenet" med Lene, hvor vi var i køkkenet og lave mad fra en anden kultur end dansk. Lene havde fundet udenlandske retter fra både Tyrkiet og Pakistan. Mange af retterne var meget proteinrige, da der var en del af retterne, der bestod af kikærter, linser og kød.
Det var meget anderledes end det mad vi oftest skal lave, når vi er i køkkenet på skolen og som vi kommer til at stå at lave ude på praktikpladserne. Det var meget spændende at lave, selv om det ikke er det mad jeg foretrækker at lave, eller for den sags skyld foretrækker at sætte mine tænder i. Vi var som altid opdelt i grupper og min gruppe og jeg lavede Kofta, som er pakistanske frikadeller/kødboller, Dal, som er pakistansk linsegryde, Pakora, som er pakistanske friturestegte grønsagspomfritter (meljævningen lavet af kikærtemel) og til sidst en Hokkaido suppe. Suppen var dog ikke en del af dagens program, men det blev den, da jeg for første gang skulle skrælle og skære en græskar, som jeg skulle lave fritter af. Jeg havde ikke lige tænkt over, at jeg ikke skulle bruge den hele græskar, så den store rest som alligevel var tilberednings klar, blev lavet om til en dejlig suppe. De andre grupper lavede tyrkisk bulgur med oksekød, bulgur med kikærter, Köfte/frikadeller, Börek/dej med fyld, kikærter/snack, Baklava/festkage og en enkelt pakistansk ret mere som hedder Raita/auberginesalat. (se billeder)












Ingen kommentarer:
Send en kommentar