søndag den 15. november 2015

Udvikling af klassiske retter

12. november 2015: Vi havde "storkøkkenet" med Lene og skulle den dag i de samme to- mands grupper som dagen forinden,  lave udvikling af de klassiske retter.
Vores udvikling af hakkebøf med bløde løg og kartofler var ovnbagte rodfrugter, bestående af kartoffel, rødbede, pastinak og gulerod. Dertil lavede vi bøffer, hvor der indgik timian, hvidløg, frisk persille, æg og feta og sovsen var blevet erstattet med en kold creme fraiche sovs med smag af ingefær, chili, paprika, citronsaft og salt og peber. Det hele blev rigtig godt og synes at gå meget godt sammen. Vi fik alle grupper til opgave, at lave en dessert, som vi havde planlagt forinden. Vi lavede en appelsin trifli. Den smagte godt, men ikke så godt, som jeg husker den. Appelsinerne var der ikke rigtig smag i, så vores dessert blev mere tung og fedt end frisk og lækker, som jeg normalt husker min mors appelsin trifli. De andre grupper lavede også deres egen trifli efter eget ønske og man må sige, at vi alle havde fået lavet gode desserter, men triflien med æblegrød var en klar vinder med mine smagsløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar