24. november 2015: Naturfag sammen med Klaus. Vi snakkede kort om hvordan det havde været i praktikken og kunne vist alle konstatere at vores arbejde som ernæringsassistent ikke også er en halv cater uddannelse.
Vi snakkede kort om eksamen, som vi skal til temmelig sikkert i januar. Resten af tiden lavede vi forsøg om bruning, som æbler og kartofler bl.a. bliver, når skrællen er brudt, eller det er har taget skadet, eller er i en for ældnings proces oftest på grund af stød. Vi rev et æble på rivejernet og nogle rev en kartoffel på rivejernet og derefter kom vi det op i plastiskkrusene som vi havde stillet frem. Der var et krus kun med vand uden andet tilsat, en med appelsin, en med citron, en med eddike, en med sukker, en uden tilsætning, en hvor der var revet æble der var blevet kogt. I de krus hvor vi havde tilsætning, lavede vi en af hver med 10 g tilsætning og 30 g vand og så lavede vi nogle magen til bare med øget tilsætning på 20 g og samme vandmængde på 30 g. Det skulle i alt stå i halvanden time, men for hver halve time skulle vi se udviklingen af brun farvningen og notere det i vores skema.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar