tirsdag den 20. oktober 2015

Sundt og højgastronomisk mad. Naturfag - fysikkompendiet - kemikompendiet

8. oktober 2015: Vi havde "sund mad - godt helbred" med Bo og vi skulle lave sundt og højgastronomisk mad. Vi blev delt op i to grupper og skulle lave nogle forskellige retter i grupperne. Pointen ved sundt højgastronomisk mad var netop, at lave lækkert kvalitets mad uden at tilsætte fedtstof til retterne. Det kunne rent faktisk godt lade sig gøre, at smage dejligt på trods af det ikke- tilsat fedtstof.
I min gruppe lavede vi rødbedesalat, pesto (ud fra fri- fantasi), pocheret svinemørbrad, sur- søde svampe med chili og anissyltet kalvebryst i gryde og blåbær(kage)dessert.
Den anden gruppe lavede bløde bagels, jordskokkepandekager med ristet rødspættefilet og squashbrød. Bo havde bestilt hele rødspætter hjem til den dag, så vi alle kunne prøve at partere en fisk og skære den ud til filetter.


















9. oktober 2015: Vi havde naturfag med Klaus. Det var vel at mærket de sidste lektioner af naturfag på dette forløb. Vi arbejdede med kemikompendiet og gik lidt tilbage til fysikkompendiet. 
   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar