tirsdag den 15. september 2015

Første 35 dage på grundforløbet ernæringsassistent uddannelsen


10. august 2015:
Første dag på Aarhus Tech Grundforløb 2 ernæringsassistent udd.- Lene bød os velkommen og fortalte os om de første tre uger. Præsentation af os selv og en lille kommunikations øvelse, hvor vi skulle stille hinanden forskellige spørgsmål.

11. august 2015:
Første dag i køkkenet sammen med Ib, hvor vi blev delt op i grupper og skulle forberede forret til dagen efter, hvor alle ernæringsassistenter, kokke og tjenere skulle lave en lækker tre 3- retters menu til hinanden. ca. 60 mennesker i alt. Jeg selv lavede knækbrød, dej til brød, og kogte bær til saften, som vi skulle drikke alle mand dagen efter.




12. august 2015:Vi skulle lave de sidste forberedelser færdige til den helt store aften med fælles spisning og hygge sammen med de andre hold. Jeg selv var med til at forme boller, tallerkenanrette vores forret, blande og hælde saft på kander og til sidst, spise den vildt lækre mad sammen med alle de andre.



13. august 2015:
Idræts dag på Idrætshøjskolen Skovbakken. En dag igen sammen med alle de andre hold. Den bød på en masse bevægelse, kommunikationsøvelser og samarbejdsøvelser på kryds og tværs og vi blev godt rystet sammen alle hold.

14. august 2015:
De første timer var vi inde at høre hvordan vi skulle begå os inde på elevplan. de sidste timer havde vi teori med Lene.

17. august 2015:
En dag med teori sammen med Lene hvor vi havde om råvarekendskab og fødevarekendskab.

18. august 2015:
I køkkenet sammen med Lene, hvor vi skulle lave wok ret med kylling og nudler til kantinen og vi skulle samtidig også øve os på at lave forskellige jævninger, hvorefter at Lene skulle bedømme vores dem.

19. august 2015:
I forbindelse med vores råvarekendskab var vi alle hold på tur sammen rundt i Aarhus for at besøge virksomheder som "Peter Paris" som importerer friske og lækre grønsager, frugt og kylling til Danmark og sælger det til bestemte restauranter i hele Aarhus. Næste besøg var hos de to fiskeforretninger nede på Aarhus havn. der fik vi kendskab til et hav af forskellige fisk og hvordan de skulle tilberedes og hvor de oprindeligt kom fra. Til sidst var vi en tur på det ugentlige grønt marked nede på Ingerslev Boulevard, hvor vi kunne se alle de friske danske grønsager og andre specialiteter som hørte årstiden til.    

20. august 2015:
Brandbekæmpelseskursus ude på Aarhus Tech i Viby. Vi fik undervisning i hvordan vi bekæmper brand specifikt i forhold til vores arbejde i køkkenet og brandbekæmpelse i al almindelighed.

21. august 2015:
Vi var i slagterafdelingen hos Jimmi som skar dele ud på en gris og derefter skulle vi tilberede kødet efter udvalgte opskrifter. Vi lavede stegt flæsk og koteletter i fad.

24. august 2015:
Vi havde Lasse, da Jimmi var blevet syg. Vi skulle lave skinkesnitzler til kantinen.

25. august 2015:
Første dag med naturfag sammen med Klaus. Vi blev sat i grupper og skulle ud på en lille gå tur hvor vi skulle bruge en app, som skulle lede os forskellige steder rundt ved skolen og app´en gik også ud på at vi skulle svare på spørgsmål omkring matematik, fysik og kemi.

26. august 2015:
Vi var i køkkenet sammen med Lene hvor vi skulle lave kalvefrikassé og pocherede æg-florentine med spinat til kantinen.

27. august 2015:
Vi havde teori med Lene om fødevarehygiejne og så havde vi Jimmi de sidste timer hvor han fortalte om grisen og vi skulle holde et lille oplæg i grupper om forskellige fiske racer.

28. august 2015:
Vi havde naturfag med Klaus hvor vi arbejdede med fysikkompendiet og Klaus tegnede skemaet med vægtforhold ned på gulvet så vi skulle prøve at hoppe omregningen/udregningen.

2. september 2015:
Vi var i køkkenet med Bo, hvor vi blev delt op i grupper og der skulle forberedes og tilberedes mad til 1000 mennesker til Food festivalen. Min gruppe og jeg stod for at lave gulerodskage til alle disse mennesker. Det var ret store forhold at bage til og sjovt nok at prøve at lave 24 store bradepander med kage. Den blev god ligesom alt det andet mad alle de andre lavede.

4. september 2015:
Vi lavede mad nede i vores køkken på food festivalen. Jeg skar bl.a. vores kage ud, lavede koldskål og en masse andre ting til aftensmaden. Der var travlt meget af tiden på den vagt.

5. september 2015:
Igen en dag nede i teltet på food festivalen og igen en dag med en del kageudskæring og andre opgaver i køkkenet. Den dag virkede knap så stressende, som dagen før.

6. september 2015:
Sidste dag på food festivalen. Den dag fungerede ernæringsassistentholdet som tjenere ude i den del af teltet, hvor alle aktørene og VIP folkene spiste samtlige af deres måltider under hele festivalen. Lige i denne sammenhæng var vores tjenere arbejde mest forefalden arbejde. Det var en meget stille og rolig dag, men også sjovt at prøve.

7. september 2015:
De første timer havde vi Lene og havde klasselære timer, som gik ud på at snakke om dagene nede på festivalen og hvad vi havde fået ud af det. Senere oprettede vi hver især vores egen blog, så vi fremadrettet kan skrive lidt om hver dag fra den daglige undervisning, køkkenarbejde og andre dage hvor vi er ude af huset. Senere blev vi del op i grupper og fik til opgave at lave et lille oplæg på klassen omkring bæredygtighed.

9. september 2015:
Vi arbejdede videre i grupperne på vores oplæg omkring bæredygtighed. En af de andre grupper nåede at holde deres oplæg for klassen inden vi fik fri.

10. september 2015:








Vi var i slagteradelingen hvor Henrik skulle lave udskæringer fra skinken og derefter skulle vi i grupper tilberede kødet med forskellige opskrifter til det enkelte stykke kød der var skåret ud. Jeg skulle tilberede svinebøffer fra klumpen. Til den ret skulle der tilberedes kartofler, en kryddersmør med friske krydderurter og en varm tomat salat.

11. september 2015:
Vi havde naturfag sammen med Klaus, hvor vi gennemgik de sidste opgaver fra fysikkompendiet.

14. september 2015:







Vi var i køkkenet sammen med Lene hvor vi i grupper skulle lave en eller to vegetarretter og til sidst servere den i kantinen. Min gruppe og jeg lavede porre i timianfløde og linseragout. Det var sjovt at lave mad uden kød.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar